Tropska strnjenka za okusno poletje

V času, ko nam vsem morje že pošteno diši, kakšni pretirano oddaljeni eksotični kraji pa so za zdaj še nedosegljivi, je prav, da si trope pripeljemo tudi domov. 

Še posebno, če gre za sladico, ki je lahka, sveža in, kot se v duhu aktualnega #mojBosch izziva spodobi, zapakirana v kozarec. :)

Pri pripravi sem si pomagala z Bosch paličnim mešalnikom ErgoMixx, na pomoč pa bi seveda znal priskočiti tudi smoothie maker VitaStyle.

Sestavine so primerne za 6 kozarcev tropske strnjenke.

STRNJENKA

  • 1 pločevinka kokosovega mleka 425 ml (Lidlov je meni najbolj všeč)
  • 200 g sladke smetane
  • 20 g kokosove moke
  • 60 g sladkorja v prahu (ali več, po okusu)
  • 35 ml kokosovega likerja (lahko tudi brez, ampak se alkohola ne čuti)
  • 4 lističi želatine

Želatino namočimo v hladni vodi.

Vse sestavine gladko zmešamo in segrejemo do vretja. Ohlajamo pet minut, nato v masi raztopimo ožete lističe želatine in porazdelimo v kozarce. Damo v hladilnik, da se strdi.

ŽELE S TROPSKIM ANANAS PRIDIHOM

  • 250 g ananasa iz pločevinke 
  • 1 dl soka iz pločevinke (lahko se uporabi tudi sok iz tetrapaka, a se meni bolj dopade ta, ker izpade bolj kiselkasto, kar se bolje ujame s kokosom)
  • 1.5 lističa želatine
  • Ananas, ki ostane, uporabimo za dekoracijo. 

Želatino namočimo v hladni vodi.

Ananas s sokom zmeljemo in precedimo skozi cedilo. Dobimo 2dl soka, ki ga segrejemo in v njem raztopimo ožete lističe želatine. Ohladimo do mlačnega in prelijemo po strnjeni kokosovi kremi.

Damo v hladilnik, da se strdi in nato poljubno dekoriramo.

Komentarji

Prebrskaj še tule

romantična večerja

ROMANTIČNA VEČERJA V DVOJE

Ko se dnevi daljšajo in narava ugaša, vse raje ostajamo med štirimi stenami in topla večerna svetloba kar vabi k romantiki. Naj vama zato večer popestri romantična večerja v dvoje! Naj gre za prvi zmenek, na katerem želiš očarati svojo simpatijo; za zmenek, s katerim vzdržujeta svojo vročo ljubezen; ali pa za zmenek parov, pri

Mini cheesecake z jagodami

Kaj je boljšega kot mini sladice, ki jih lahko postrežeš doma, na vrtu ali pa jih vzameš s seboj na poletni piknik? Mini cheesecake je hit, ki se mu pri meni doma ne more upreti nihče. Mini cheesecake je super preprosta sladica, ki je pred postrežbo ni treba rezati, obenem pa jo lahko vsak poje

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!