Tropska strnjenka za okusno poletje

V času, ko nam vsem morje že pošteno diši, kakšni pretirano oddaljeni eksotični kraji pa so za zdaj še nedosegljivi, je prav, da si trope pripeljemo tudi domov. 

Še posebno, če gre za sladico, ki je lahka, sveža in, kot se v duhu aktualnega #mojBosch izziva spodobi, zapakirana v kozarec. :)

Pri pripravi sem si pomagala z Bosch paličnim mešalnikom ErgoMixx, na pomoč pa bi seveda znal priskočiti tudi smoothie maker VitaStyle.

Sestavine so primerne za 6 kozarcev tropske strnjenke.

STRNJENKA

  • 1 pločevinka kokosovega mleka 425 ml (Lidlov je meni najbolj všeč)
  • 200 g sladke smetane
  • 20 g kokosove moke
  • 60 g sladkorja v prahu (ali več, po okusu)
  • 35 ml kokosovega likerja (lahko tudi brez, ampak se alkohola ne čuti)
  • 4 lističi želatine

Želatino namočimo v hladni vodi.

Vse sestavine gladko zmešamo in segrejemo do vretja. Ohlajamo pet minut, nato v masi raztopimo ožete lističe želatine in porazdelimo v kozarce. Damo v hladilnik, da se strdi.

ŽELE S TROPSKIM ANANAS PRIDIHOM

  • 250 g ananasa iz pločevinke 
  • 1 dl soka iz pločevinke (lahko se uporabi tudi sok iz tetrapaka, a se meni bolj dopade ta, ker izpade bolj kiselkasto, kar se bolje ujame s kokosom)
  • 1.5 lističa želatine
  • Ananas, ki ostane, uporabimo za dekoracijo. 

Želatino namočimo v hladni vodi.

Ananas s sokom zmeljemo in precedimo skozi cedilo. Dobimo 2dl soka, ki ga segrejemo in v njem raztopimo ožete lističe želatine. Ohladimo do mlačnega in prelijemo po strnjeni kokosovi kremi.

Damo v hladilnik, da se strdi in nato poljubno dekoriramo.

Komentarji

Prebrskaj še tule

preprost mediteranski burger

Nagradni recept: Sočen in okusen mediteranski burger

Bravo, bravo, Cookie master! Ali, kot se v tem primeru bolj spodobi: meat master! ;) Kot obljubljeno, si za uspešno rešen kviz zaslužiš Urškn mesni recept. V duhu aktualnega #mojBosch izziva Najbolj odpičen piknik je pripravila okusen in sočen mediteranski burger. Poleg mesa je v njem še vrsta svežih sestavin – kot nalašč za tople

božični okraski

BOŽIČNI OKRASKI ZA POJEST’!

Božični okraski vseh vrst pričarajo čarobno praznično vzdušje, saj ob pogledu nanje kar začutimo toploto kamina in vonj čaja z rumom, pa cimeta in medenjakov! In čeprav zadnja leta moč njihove čarobnosti malce zbledi ob trgovinah, ki že od jeseni pokajo od božičnega okrasja in po možnosti še prazničnih pesmi, imamo rešitev – doma narejeno

piskot

Preprosti piškoti, pri katerih ti lahko pomagajo tudi najmlajši

Preprosti masleni piškoti so idealni za ustvarjanje z otroki, saj jih lahko vključimo v izdelavo testa, valjanje, izrezovanje oblik in dekoracijo. Še posebej, ko je govora o čokoladi in pisanih mrvicah! Iz navedenih sestavin dobimo približno 40 piškotkov – toliko običajno traja navdušenje pri nas doma, preden že naveličani zbežijo iz kuhinje. :) Če pa

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!