ROMANTIČNA VEČERJA V DVOJE

Ko se dnevi daljšajo in narava ugaša, vse raje ostajamo med štirimi stenami in topla večerna svetloba kar vabi k romantiki. Naj vama zato večer popestri romantična večerja v dvoje!

Naj gre za prvi zmenek, na katerem želiš očarati svojo simpatijo; za zmenek, s katerim vzdržujeta svojo vročo ljubezen; ali pa za zmenek parov, pri katerih je ljubezen prešla iz vročega kresa na topel plamenček … Zate imamo nekaj kulinaričnih idej, ki vama bodo pričarale čudovit večer.  

Ljubezen gre namreč skozi želodec in romantična večerja v svoje vabi! Z našim trihodnim menijem, ki je okusen, domiseln in pripravljen hitro (saj vemo, kako hitro se dan v službi prevesi v večer) boš z lahkoto (zopet) zanetil/a ljubezen, hkrati pa si prislužil/a še kakšno dodatno piko pri svoji ljubezni! 😊

1. PREDJED: SIR BRIE S PISTACIJAMI IN BRUSNICAMI

Romantična večerja naj se začne s predjedjo. Si vedel/a, da je pistacija afrodiziak? No, ne vemo, kakšne načrte imaš za konec večera – ampak škoditi ne more! 😊

Romantična večerja in pistacije? Dobra ideja!
Romantična večerja in pistacije? Dobra ideja!

Sestavine:

Sir brie
Brusnična marmelada
Zdrobljene pistacije

Ključ je v dekoraciji

Sir lahko pustiš kar v hlebčku, bolj praktično pa bo, če ga narežeš na rezine in jih položiš poševno drugo na drugo.

Z žlico nakapljaj čez sir marmelado in po vrhu potresi s pistacijami ter dekoriraj z nekaj zobotrebci ali dvema servirnima vilicama.

In še namig: predjed lahko uživata tako, da hranita drug drugega.

2. GLAVNA JED: ROMANTIČNI ŠPAGETI V MASCARPONE OMAKI S PINJOLAMI

Ko pripravljaš romantično glavno jed, ni nobene potrebe po zakompliciranih jedeh z neizgovorljivimi imeni. Ker so Italijani znani po romantiki, smo za glavno jed izbrali pregovorno lahke in romantične – ŠPAGETE 😊

Sicer pa, se spomniš prizora iz Disneyeve klasike Dama in potepuh, v katerem na zmenku prehranjevanje pripelje do poljuba? 😊 Mimogrede, ko smo že ravno pri znanih prizorih iz filmov – če ti zmanjka idej, kako zabavati simpatijo, lahko skupaj rešita tudi naš kviz.

Romantični špageti
Romantični špageti

Sestavine:

200g špagetov
½ skodelica soka limon
Na drobno narezana limonina lupinica
2 stroka česna
1/3 mascarponeja
Sveža bazilika, paradižnik, rožmarin in drobnjak
Nekaj žlic olivnega olja
Parmezan
¼ skodelice pinjol
Sol in poper

Hitro pripravljena glavna jed

Najprej daj kuhati špagete in v vmesnem času pripravi hladno omako: v posodi zmešaj na drobno narezan česen, začimbe, olje, sok limon in sol ter zmešaj.

Ko so špageti kuhani, jih zmešaj s hladno omako in primešaj mascarpone. In to je to, romantična večerja se lahko nadaljuje!

Za umetniški vtis pred serviranjem špagete še po vrhu potresi s preostankom svežih začimb in naribanim parmezanom, malo limonine lupinice in popraženimi pinjolami.

In še namig: Poleg znanega ‘špagetnega poljuba‘ je lahko čudovit uvod v romantiko tudi skupno kuhanje in poskušanje sestavin. Morda velja simpatijo le opozoriti, naj na zmenek ne pride sestradan/a (ali pa pripravi zares veliko predjedi) 😊

3. SLADICA: BANANA V ČOKOLADI

Saj vemo, kaj vama gre po glavi, ampak v mislih imamo zaresno sladico 😊 Tako, ki jo pripraviš, kot bi mignil, vseeno pa bo naredila vtis na tvojo drugo polovico!

Bananine lizike
Bananine lizike

Sestavine:

4 banane
Zdrobljena temna čokolada
Arašidovo maslo
Lahko tudi barvne mrvice

Do sladice v 2 minutah in treh korakih

Vsaka romantična večerja nujno potrebuje tudi romantično sladico. Banane, ki smo jih prej vsaj eno uro pustili v zmrzovalniku, eno po eno nabodemo na nabodala in pomočimo v toplo arašidovo maslo ter pustimo, da se ohladijo. Nato jih pomočimo še v čokolado, ki smo jo prej stopili v kozici.

Za piko na i jo lahko še okrasimo z nitkami arašidovega masla ali živopisanimi mrvicami in postavimo na hladno do nadaljnjega.

In to je vsa umetnost! Če pa se ti zdi kar preveč preprosta, lahko vnaprej spečeš piškote – recept za vsestransko testo najdeš tule.

4. NE POZABI NA VZDUŠJE

Saj veš, atmosfera je ključ do uspeha. Če svojo simpatijo dobro poznaš, ji zavrti glasbo, za katero veš, da jo ima rad/a; dodatnih 5 pik si boste fantje prislužili, če boste prostor okrasili s cvetjem in romantičnimi svečami; v vsakem primeru pa ne smeš pozabiti niti na dobro vino, ki se bo podalo k jedem.

Če sta romantični duši in rada pogosto uživata v takšnih večerih, pripravi svoji dragi ali dragemu vsakič nov tematski večer.

In še to – kdo pravi, da se mora romantična večerja odvijati za mizo? Sezujta se, se udobno namestita na blazinah na tleh in uživajta v večerji! Čin-čin!

Vzdušje je ključ do uspeha
Vzdušje je ključ do uspeha

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

božični okraski

BOŽIČNI OKRASKI ZA POJEST’!

Božični okraski vseh vrst pričarajo čarobno praznično vzdušje, saj ob pogledu nanje kar začutimo toploto kamina in vonj čaja z rumom, pa cimeta in medenjakov! In čeprav zadnja leta moč njihove čarobnosti malce zbledi ob trgovinah, ki že od jeseni pokajo od božičnega okrasja in po možnosti še prazničnih pesmi, imamo rešitev – doma narejeno

BURGER MAJSTER, PIVOVAR, VRŠITELJ KUHINSKIH DOLŽNOSTI …

… pa tudi dežurni pospravljalec kulinaričnega kaosa! Vse to je fant, ki se je podpisal pod #yumm burger, naš … Zmagovalec izziva poletja #Najbolj odpičen piknik V poletnem izzivu #Najbolj odpičen piknik je slavila klasika – domač goveji burger, ki je prepričal tako Urško, #mojBosch influencerko 2019, kot tudi sledilce kampanje. In kdo je naš

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!