Torte, prežganka in rock’n’roll

Kdo je zmagovalka izziva Zdravje kozarcu?

“Sem Sandra in peka me navdušuje že od malih nog”, je zapis, ki ob obisku bloga Rock’n’roll kuhalnica pozdravi slehernega ljubitelja kuhe, peke in podobnih kulinaričnih pustolovščin. Avtorica bloga, simpatična Prekmurka Sandra, je zmagovalka prvega #mojBosch izziva Zdravje kozarcu. Tako Urško, #mojBosch influencerko 2019, kot sledilce kampanje je navdušila z barvito, osvežujočo poletno sladico iz jogurta, malin, mascarponeja in ribeza. Čeprav gre za sladico, ki s svojo mavrico okusov in domiselno, na Instagramu nepogrešljivo prezentacijo, dokazuje skorajda mojstrskost svoje avtorice, Sandrina ljubezen do ustvarjanja v kuhinji izvira iz precej bolj preprostih jedi.

Zmagovalna objava Zdravje v kozarcu
Sandrina zmagovalna #mojBosch objava na profilu Rock’n’roll kuhalnica.

Od božičnih piškotov do ljubezni

“Od malega sem se rada smukala po kuhinji in opazovala babico, mamo in teto, kako kuhajo in pečejo in verjetno se je že takrat rodila ljubezen do peke,” pravi Sandra. “Najbolj sta mi ostali v spominu babičina klasična čokoladna torta in njena juha prežganka. Res je, da je to preprosta juha, pa jo vendar ona naredila najboljšo.” 

Nadebudno dekletce si je kakopak kmalu nadelo tudi svoj predpasnik – sprva je Sandra svoji mami pomagala pri peki in krašenju božičnih piškotov, nato pa jo njena domišljija ponesla tudi v ustvarjanje lastnih receptov. Te lahko najdeš tudi njenen blogu Rock’n’roll kuhalnica.

Čeprav je Sandra študij namenila turizmu, njene sanje ležijo drugje. “Peka me veseli, me izpopolnjuje. Začela sem kot ljubiteljica peke, sedaj pa je to preraslo v veliko ljubezen. Zato si želim narediti izpit, ki bi mi omogočil, da bi na tem gradila tudi kariero,” dodaja.

Sandrin prvi recept
Sandrin prvi recept

Ustvarjalna in trmasta buča, rezultat pa nagrajeni Bučkoti

Ena od njenih izvirnih kreacij so Bučkoti – piškoti, katerih navihano ime izdaja, da gre za krhko sladico iz bučnih semen. Z njo si je leta 2010 prislužila priznanje za najbolj izviren recept, obožujejo pa jo tudi njeni najbližji. Ravno oni so njeni najpomembnejši kritiki. “Mama, oče, teta in stric so moji glavni poskusni zajčki, kot jih kličem ljubkovalno. Glavni kritik pa je oče, ker mi brez dlake na jeziku pove, kaj mu je všeč in kaj ne. In to spoštujem,” pravi Sandra in dodaja, da jo oče najbolj presenetil s pohvalo za pomarančno-makovo potico. “Rekel je, da boljše potice še ni jedel. Ta pozitivna kritika me je res pozitvno presenetila, ker je oče ljubitelj klasičnih jedi in sladic, težko ga prepričaš da poskusi kaj novega.” 

Sandra v kuhinji

Kot pravi sama, je v predpasniku izredno trmasta. “Ko pripravljam kakšno novo jed ali sladico, jo delam tako dolgo, da jo izpilim do konca in da izpade tako, kot sem si jo zamislila. Če je treba, jo ponovim tudi dvakrat ali večkrat.” Ravno omenjena predanost je najverjetneje razlog, da se ob sprehodu čez njen Instagram profil vsem sladkosnedom cedijo sline. Krasijo ga namreč fotografije živopisane palete tort. “Torte me navdušujejo, vendar ne klasične, ampak komplicirane, bolj je komplicirana, rajši jo imam. Torte ti pri ustvarjanju pustijo prosto pot. In so obenem super nadomestilo klasičnim darilom.” 

Highway to cake 

Sandra je sicer neozdravljiva ljubiteljica andrenalina. Oče pilot ji je že v ranem otroštvu vcepil ljubezen do letal, danes pa ima Sandra za sabo že vrsto zračnih akrobacij.

Ni pa naklonjena le adrenalinskim podvigom, pri srcu so ji tudi roboti, predvsem tisti, ki ji družbo delajo v kuhinji. :) Kot pravi sama, je nepogrešljiv del procesa peke ravno pomoč, ki ji ga nudi njen Boschev robot. In, kot je jasno po imenu njenega bloga, se ta ponavadi vrti ob divjih kitarskih rifih rock glasbe. “Največ energije, zagona in ustvarjalnosti mi dajo Siddharta, San Di Ego in seveda AC/DC. Po duši sem nepoboljšljiva rockerica.” 

K pripravi klasične potice se prileže rock'n'roll.
K pripravi klasične potice se prileže klasični rock

Rock’n’roll Sandra se vsem, ki so v #mojBosch izzivu Zdravje v kozarcu glasovali zanjo, lepo zahvaljuje. “Res sem bila presenečena, da so za zmagovalko prvega izziva izbrali ravno mene. Ta zmaga mi pomeni ogromno, še posebno, ker vidim, da je moje ustvarjanje zanimivo tudi drugim. S tem sem za uresničitev svojih ciljev dobila še nov zagon.

Konec leta se bo Sandra potegovala za naziv #mojBosch influencer 2020. V boju se ji bosta pridružila bodoča zmagovalca izzivov Najbolj odpičen piknik in Najizvirnejši piškot. Če te mika, da bi bil/a to ti, sodeluj v aktualnem #mojBosch izzivu! Nagrade so lepe ;)

Sodeluj v #mojBosch influencer kampanji tudi!

Si upaš rešiti filmski kviz?

Komentarji

Prebrskaj še tule

SLASTNA POJEDINA ZA MARTINOVO!

November, ko se zaključuje obdobje trgatev, je čas prazničnih martinovanj – kaj pa drugega, če 11. v mesecu ‘Sveti Martin ‘nar’di z mošta vin’! Korenine praznika martinovo segajo globoko v zgodovino v obdobje poganstva, prihod krščanstva pa mu je nadel današnjo preobleko. Poganski, krščanski ali vseljudski – martinovo, ki ga imenujejo tudi ‘jesenski pust’, je

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!