Ana Kotnik, novopečena #mojbosch influencerka 2020, je pripravila preprost prazničen recept, ob katerem se nam močno cedijo sline ;)
Jabolka + cimet = <3
“Recept sem ustvarila, ker obožujem december mogoče zaradi rojstnega dneva, mogoče pa zaradi tega ker preprosto uživam v prazničnem vzdušju. Decembra najraje ustvarjam z jabolki in cimetom, čez leto pa najraje pečem cupcake, zato sem se letos odločila, da dve moji najljubši stvari združim v eno. Recept je primeren za vse starosti in vse slaščičarje po srcu, zdi se pa mi da bo najbolj navdušil navdušence božiča. Recept je prav tako primeren za torto (seveda v večjih količinah). Ravno s temi cupcake-i lahko presenetite vaše najbližje na božični večerji ali za božično jutro pod smrekico. Upam da vam bodo cupcake-i vsaj malo pričarali praznično vzdušje , ker menim, da ga letos vsi potrebujemo.”
SESTAVINE ZA CUPCAKE:
- 2 x jabolko,
- 1 jajce,
- 120 ml mleka,
- 150 g sladkorja,
- 80 ml olja,
- 160 g moke,
- ½ pecilnega praška,
- ½ čajne žličke soli,
- Bourbonska vanilija 10g,
- 1 čajna žlička cimeta.
SESTAVINE ZA CRUMBLE:
- 60g masla,
- 65g moke,
- 100g sladkorja,
- 1 čajna žlička cimeta.
KREMA:
- 2x vanilin sladkor,
- 150ml smetane,
- 150g kremnega mascarpone.
ČOKOLADNI PRELIV:
- 2 žlici smetane
- 50g mlečne čokolade
POSTOPEK

Vse sestavine, ki jih za pripravo potrebujemo.

Jabolka olupimo in jih narežemo na majhne kocke

Pripravimo sestavine za cupcake.
Zmešamo jajce, sladkor in burbonski vanilin sladkor.

Dodamo mleko, olje ter čajno žličko cimeta.

Dodamo jabolka ter dobro premešamo.
Moko, 1/2 pecilnega praška in 1/2 soli zmešamo skupaj in vse dodamo v posodo.

Z lopatico vse skupaj nežno zmešamo v gladko zmes.

V posodi zmešamo maslo sobne temperature ter žličko cimeta; v drugi posodi zmešamo moko in sladkor; in na koncu vse skupaj z roko fino pregnetemo v razpadajočo zmes.
Posodice napolnimo s cupcake maso.

Z roko nadrobimo crumble direktno na cupcake maso.
Cupcake pečemo 20-25 minut na 180°C.

V posodi do trdne zmesi zmešamo smetano, mascarpone ter 2 vanilin sladkorja.
V mikrovalovni pečici stopimo čokolado ter smetano.
Cupcake poljubno okrasimo s kremo.
Po kremi prelijemo čokoladni preliv.

Po cupcake-ih lahko poljubno še posujemo sladkor, potem pa z njimi uživamo v zimskih dneh.

Malce prepozno, recept bi rabili ze prej 😔
Njami, zgleda bozansko 🤤 bo treba poskusit 😋