Osvežujoča gin tonik torta

Naj se poletje začne!

Kozarec gin tonika ali gin tonik torta? Oboje, hvala. S pravim razmerjem gina je gin tonik torta prava osvežujoča poezija okusov.  Te že firbec matra, kajne? ;) Čas je, da se lotiš recepta. 

Sestavine ustrezajo gin tonik torti v pekaču premera 18/19 cm.

PIŠKOTNA PODLAGA 

  • 190 g navadnih suhih piškotov
  • 95 g masla

Priprava

  • Maslo raztopimo.
  • Piškote zmeljemo v multipraktiku, dodamo stopljeno maslo in še enkrat na hitro premešamo.
  • Dobljeno zmes enakomerno potlačimo ob dno postavka, na katerega smo položili obroč in damo v hladilnik.

KREMA

  • 350 g mascarpone sira
  • 300 g smetane za stepanje
  • 100 ml Pink gina – (če uporabimo bolj močen gin bo zadoščalo 50-60 ml)
  • 1 dl tonika
  • sok in lupinica 1 limete (3 jedilne žlice soka)
  • 1 stisk vaniljeve paste BAM
  • 1 limonin sladkor
  • 80 g sladkorja
  • 5 lističev želatine

Priprava

  • Sladko smetano stepemo in damo na hladno.
  • Želatino za 5 minut namočimo v hladni vodi.
  •  Mascarpone gladko razmešamo, mu dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo.
  • Nekaj žlic kreme odvzamemo, jo segrejemo in v njej raztopimo ožete lističe želatine.
  • Po robu posode jo med mešanjem prilivamo k ostali kremi in dobro premešamo.
  • Kremo vlijemo na piškotno podlago, poravnamo površino in damo za 2 uri v hladilnik, da se učvrsti.

ŽELE

  • 20 ml gina
  • 150 ml tonika
  • sok pol limone
  • 20 g sladkorja oz. po okusu
  • 1 večji list mete
  • 3,5 lističev želatine
  • kapljica zelenega jedilnega barvila (priporočam uporabo kvalitenih barvil)

Priprava

  • Želatino za 5 minut namočimo v hladni vodi.
  • Gin, tonik, limonin sok in sladkor segrejemo. Meto nasekljamo.
  • V segreti tekočini (ne vreli!) raztopimo ožete lističe želatine in dodamo jedilno barvilo. Dobro premešamo.
  • Malenkost ohladimo in primešamo nasekljano meto.
  • Prelijemo po hladni kremi in damo v hladilnik.

Gin tonik torto ohlajamo vsaj 4 ure.

Lahko pa tortico pripraviš tudi v malce drugačni obliki. Sestavine razporediš v kozarčke in se z njimi poteguješ za zmagovalca izziva Zdravje v kozarcu ;) Nagrade so lepe ;)

NomNom! :D

Več mojih receptov lahko najdete tudi na moji spletni strani. ;)

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

SLASTNA POJEDINA ZA MARTINOVO!

November, ko se zaključuje obdobje trgatev, je čas prazničnih martinovanj – kaj pa drugega, če 11. v mesecu ‘Sveti Martin ‘nar’di z mošta vin’! Korenine praznika martinovo segajo globoko v zgodovino v obdobje poganstva, prihod krščanstva pa mu je nadel današnjo preobleko. Poganski, krščanski ali vseljudski – martinovo, ki ga imenujejo tudi ‘jesenski pust’, je

5 nasvetov za popoln piknik

Obožujem piknike, še posebej na naši terasi za hišo. Rada imam dobro družbo in rada pripravljam dobro hrano. Zame mora biti piknik popoln, zato skrbno pomislim na vse, kar zanj potrebujem. No, da si ne jemljem ravno vseh zaslug – imam še tri pomočnike: taščo, ki vedno poskrbi za sveže pečene žemljice, mojega dragega –

SOLATA ZA PRILOGO ALI SAMOSTOJNO HITRO KOSILO

Polovica veselja na pikniku so seveda jedi z žara. Kaj pa druga polovica? Kaj drugega kot priloge! Jesenski dnevi znajo biti radodarni s toploto, zato smo pripravili 5 receptov za priloge v obliki hladnih solat. Če pa bi ti piknik slučajno odplaknil dež, so solate tudi hvaležno nadomestilo za kosilo-za-po-poti, saj so pripravljene ekspresno in

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!