Naj se poletje začne!
Kozarec gin tonika ali gin tonik torta? Oboje, hvala. S pravim razmerjem gina je gin tonik torta prava osvežujoča poezija okusov. Te že firbec matra, kajne? ;) Čas je, da se lotiš recepta.
Sestavine ustrezajo gin tonik torti v pekaču premera 18/19 cm.
PIŠKOTNA PODLAGA
- 190 g navadnih suhih piškotov
- 95 g masla
Priprava
- Maslo raztopimo.
- Piškote zmeljemo v multipraktiku, dodamo stopljeno maslo in še enkrat na hitro premešamo.
- Dobljeno zmes enakomerno potlačimo ob dno postavka, na katerega smo položili obroč in damo v hladilnik.
KREMA
- 350 g mascarpone sira
- 300 g smetane za stepanje
- 100 ml Pink gina – (če uporabimo bolj močen gin bo zadoščalo 50-60 ml)
- 1 dl tonika
- sok in lupinica 1 limete (3 jedilne žlice soka)
- 1 stisk vaniljeve paste BAM
- 1 limonin sladkor
- 80 g sladkorja
- 5 lističev želatine
Priprava
- Sladko smetano stepemo in damo na hladno.
- Želatino za 5 minut namočimo v hladni vodi.
- Mascarpone gladko razmešamo, mu dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo.
- Nekaj žlic kreme odvzamemo, jo segrejemo in v njej raztopimo ožete lističe želatine.
- Po robu posode jo med mešanjem prilivamo k ostali kremi in dobro premešamo.
- Kremo vlijemo na piškotno podlago, poravnamo površino in damo za 2 uri v hladilnik, da se učvrsti.
ŽELE
- 20 ml gina
- 150 ml tonika
- sok pol limone
- 20 g sladkorja oz. po okusu
- 1 večji list mete
- 3,5 lističev želatine
- kapljica zelenega jedilnega barvila (priporočam uporabo kvalitenih barvil)
Priprava
- Želatino za 5 minut namočimo v hladni vodi.
- Gin, tonik, limonin sok in sladkor segrejemo. Meto nasekljamo.
- V segreti tekočini (ne vreli!) raztopimo ožete lističe želatine in dodamo jedilno barvilo. Dobro premešamo.
- Malenkost ohladimo in primešamo nasekljano meto.
- Prelijemo po hladni kremi in damo v hladilnik.
Gin tonik torto ohlajamo vsaj 4 ure.
Lahko pa tortico pripraviš tudi v malce drugačni obliki. Sestavine razporediš v kozarčke in se z njimi poteguješ za zmagovalca izziva Zdravje v kozarcu ;) Nagrade so lepe ;)
NomNom! :D
Več mojih receptov lahko najdete tudi na moji spletni strani. ;)
Komentarji
Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.