Ombolo v testu: mesni žepek, ki ga lahko pospraviš tudi v žep ;)

Ombolo v testu je priljubljena primorska jed s svinjino, ki ni zahtevna za pripravo. Še več, ker gre v osnovi za polnjene žepke, je jed izredno priročna za poletne piknike. Še posebno, če jih pripraviš za piknik pri svojih prijateljih – njihov transport je namreč izredno preprost, brez bojazni, da se bo kaj razlilo ali uničilo. :)

Mimogrede, če obožuješ piknike, lahko še vedno ujameš tudi aktualni #mojBosch izziv in si z njim prislužuš Boschevega robota ali vsestranski multipraktik.

Izjemno preprosta jed, ki jo lahko vzameš “to go”. :)

Kaj potrebuješ?

Testo

  • 350 g gladke moke
  • 200 g ostre moke
  • 2 vrečki suhega kvasa
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 150 ml mleka
  • 150 ml vode
  • 100 ml radenske

Nadev

  • rdeča paprika
  • zelena paprika
  • por
  • 10 rezin pršuta
  • 10 rezin sira
  • 10 tankih rezin svinjske zarebrnice (prata), začinjene z obeh strani

Premaz

  • 1 jajce
  • 1 jedilna žlica mleka

Ombolo v testu: priprava

Testo

V posodo stoječega mešalnika MUM5 s tehtnico damo moko, sladkor in kvas in premešamo.

Namestimo kljukast nastavek za gnetenje in drugi stopnji hitrosti prilivamo še tekočino in dodamo sol. Gnetemo približno 5 minut, da dobimo gladko testo. Testo ne sme biti preveč lepljivo, ne dodajamo mu pa preveč moke – le na koncu gnetenja, da ga oblikujemo v kepo.

Posodo pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in na toplem vzhajamo vsaj 40 minut.

Nadev

Papriko narežemo na tanke trakove, por na kolobarje. Začinimo in na olivnem olju pražimo dokler se zmehča.

Vzhajano testo zvrnemo iz posode in ga razdelimo na 10 enakih delov, ki jih oblikujemo v kroglice.

Vsako kroglico tanko razvaljamo in na spodnjo polovico položimo tanko rezino svinjske zarebrnice brez kosti (prata), ki jo začinimo z obeh strani, praženo zelenjavo ter rezino sira ovito v rezino pršuta. 

Nenadevan del testa prepognemo čez nadev in robove dobro stisnemo, da nadev med peko ne uhaja.

Žepke položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in vsakega premažemo z mešanico razžvrkljanega jajca z žlico mleka.

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj približno 18 minut. 

Ombolo v testu postrežemo s poljubno omako, super pa se prileže omaka iz kisle smetane z drobnjakom!

Dober tek in uspešen piknik, ti želim! :)

Če potrebuješ še kakšno praktično in okusno idejo za poletne piknike, si poglej recepte za top osvežilne koktajle, naravne sadne lučke ali super preprosto eksotično sladico.

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

Gin tonik torta

Osvežujoča gin tonik torta

Gin tonik – nekaj, kar bi v sklopu izziva Zdravje v kozarcu pričakovali … no, pač v kozarcu, sem pripravila tudi v malce drugačni, slajši  obliki. In še dodaten plus? Gin tonik torte ni treba peči. 

ZA BOŽIČ – OKUS 14. STOLETJA!

Čestitamo, uspelo ti je!! Čas je, da tvoj božič postane še za odtenek lepši, zato imamo zate nekaj zanimivih informacij ter čisto pravi božični recept iz 14. stoletja! Božičnega obdobja se drži vse polno običajev z verskim, poganskim ali pa samo kapitalističnim predznakom. In kot pravemu prazniku pritiče, je zanj značilna tudi cela paleta tipičnih

5 nasvetov za popoln piknik

Obožujem piknike, še posebej na naši terasi za hišo. Rada imam dobro družbo in rada pripravljam dobro hrano. Zame mora biti piknik popoln, zato skrbno pomislim na vse, kar zanj potrebujem. No, da si ne jemljem ravno vseh zaslug – imam še tri pomočnike: taščo, ki vedno poskrbi za sveže pečene žemljice, mojega dragega –

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!