Najboljše tisoč piškotno testo

To je moje najljubše piškotno testo, še posebno za praznično peko. Ime pove že vse: piškotno testo je tako vsestransko, da je primerno za vse vrste piškotov, od brizganih pa vse tja do pit! Z malo domišljije in dodatkov imamo tako z enim testom polne pladnje različnih vrst in oblik piškotov. Pri nas doma jih obožujejo, za praznike pa jih zapakiram v lična in okusna darilca. Piškoti so odlični, pa še prihranimo veliko časa. In kaj mi je pri tem testu najboljše? Pripravim ga kar z MUM-om.

Sestavine za piškotno testo:

450 g mehkega masla
270 g sladkorja
2 jajci
1 čajna žlička vaniljeve arome
700 g gladke moke
1 ravna žlička sode bikarbone
ščepec soli

Bolj preprosto ne gre!

Maslo s sladkorjem z nastavkom za stepanje zmešamo v kremo. Med stepanjem dodamo jajci in vaniljevo aromo. Namestimo nastavek za gnetenje in primešamo še moko s soljo in sodo bikarbono. Zgnetemo v mehko testo.

Iz sestavin dobimo približno 1450 g testa. Piškotno testo razdelimo na 5 delov, težkih približno 290 g in dodamo: v enega 10 g kakava, v drugega 20 g mletih lešnikov, v tretjega 20 g kokosove moke, orehov ali mandljev, arome … možnosti je res veliko!

Testo (razen za brizgane piškote) zavijemo v plastično folijo in damo za pol ure v hladilnik. Pred izrezovanjem naj bo testo hladno, po potrebi izrezane piškote damo za 10 minut v hladilnik in nato v ogreto pečico. Enako storimo z brizganimi piškoti. Piškote pečemo z ventilacijo na 160 stopinj od 6 do 8 minut, odvisno od oblike in debeline.

Ko piškote vzamemo iz pečice morajo biti še mehki – naj vas to ne zmede in ne pecite jih dlje. Pečene piškote nekaj minut ohlajamo v pekaču in jih nato prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.

Piškote poljubno nadevamo in oblivamo, zlepimo po dva skupaj, pomočimo v različne posipe.

Kakšni piškoti pa so tvoji najbljubši? Speci jih, pofotkaj, objavi na IG in sodeluj v aktulnem izzivu Moj piškot. Nagrade te čakajo ;)

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

romantična večerja

ROMANTIČNA VEČERJA V DVOJE

Ko se dnevi daljšajo in narava ugaša, vse raje ostajamo med štirimi stenami in topla večerna svetloba kar vabi k romantiki. Naj vama zato večer popestri romantična večerja v dvoje! Naj gre za prvi zmenek, na katerem želiš očarati svojo simpatijo; za zmenek, s katerim vzdržujeta svojo vročo ljubezen; ali pa za zmenek parov, pri

Najboljše tisoč piškotno testo

To je moje najljubše piškotno testo, še posebno za praznično peko. Ime pove že vse: piškotno testo je tako vsestransko, da je primerno za vse vrste piškotov, od brizganih pa vse tja do pit! Z malo domišljije in dodatkov imamo tako z enim testom polne pladnje različnih vrst in oblik piškotov. Pri nas doma jih

NAJBOLJ PIŠKOTASTI PIŠKOTI

Braaavo, cookie master, čas je, da si tudi ti privoščiš piškote! Jesen prinaša toplo paleto prelivajočih se barv, kot bi narava v zadnjem plesu pred zimo hotela pokazati najboljše, kar premore. Ampak kaj, ko nas poleg čudovitih pejsažev zalaga tudi z obilico dežja! In takrat nam ne preostane drugega, kot da se zleknemo na kavč

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!