Najboljše tisoč piškotno testo

To je moje najljubše piškotno testo, še posebno za praznično peko. Ime pove že vse: piškotno testo je tako vsestransko, da je primerno za vse vrste piškotov, od brizganih pa vse tja do pit! Z malo domišljije in dodatkov imamo tako z enim testom polne pladnje različnih vrst in oblik piškotov. Pri nas doma jih obožujejo, za praznike pa jih zapakiram v lična in okusna darilca. Piškoti so odlični, pa še prihranimo veliko časa. In kaj mi je pri tem testu najboljše? Pripravim ga kar z MUM-om.

Sestavine za piškotno testo:

450 g mehkega masla
270 g sladkorja
2 jajci
1 čajna žlička vaniljeve arome
700 g gladke moke
1 ravna žlička sode bikarbone
ščepec soli

Bolj preprosto ne gre!

Maslo s sladkorjem z nastavkom za stepanje zmešamo v kremo. Med stepanjem dodamo jajci in vaniljevo aromo. Namestimo nastavek za gnetenje in primešamo še moko s soljo in sodo bikarbono. Zgnetemo v mehko testo.

Iz sestavin dobimo približno 1450 g testa. Piškotno testo razdelimo na 5 delov, težkih približno 290 g in dodamo: v enega 10 g kakava, v drugega 20 g mletih lešnikov, v tretjega 20 g kokosove moke, orehov ali mandljev, arome … možnosti je res veliko!

Testo (razen za brizgane piškote) zavijemo v plastično folijo in damo za pol ure v hladilnik. Pred izrezovanjem naj bo testo hladno, po potrebi izrezane piškote damo za 10 minut v hladilnik in nato v ogreto pečico. Enako storimo z brizganimi piškoti. Piškote pečemo z ventilacijo na 160 stopinj od 6 do 8 minut, odvisno od oblike in debeline.

Ko piškote vzamemo iz pečice morajo biti še mehki – naj vas to ne zmede in ne pecite jih dlje. Pečene piškote nekaj minut ohlajamo v pekaču in jih nato prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.

Piškote poljubno nadevamo in oblivamo, zlepimo po dva skupaj, pomočimo v različne posipe.

Kakšni piškoti pa so tvoji najbljubši? Speci jih, pofotkaj, objavi na IG in sodeluj v aktulnem izzivu Moj piškot. Nagrade te čakajo ;)

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

Praznični recept #mojbosch influencerke 2020: CUPCAKE Z JABOLKOM

Ana Kotnik, novopečena #mojbosch influencerka 2020, je pripravila preprost prazničen recept, ob katerem se nam močno cedijo sline ;) Jabolka + cimet = <3 “Recept sem ustvarila, ker obožujem december mogoče zaradi rojstnega dneva, mogoče pa zaradi tega ker preprosto uživam v prazničnem vzdušju. Decembra najraje ustvarjam z jabolki in cimetom, čez leto pa najraje

Tropska strnjenka za okusno poletje

V času, ko nam vsem morje že pošteno diši, kakšni pretirano oddaljeni eksotični kraji pa so za zdaj še nedosegljivi, je prav, da si trope pripeljemo tudi domov.  Še posebno, če gre za sladico, ki je lahka, sveža in, kot se v duhu aktualnega #mojBosch izziva spodobi, zapakirana v kozarec. :) Pri pripravi sem si

BURGER MAJSTER, PIVOVAR, VRŠITELJ KUHINSKIH DOLŽNOSTI …

… pa tudi dežurni pospravljalec kulinaričnega kaosa! Vse to je fant, ki se je podpisal pod #yumm burger, naš … Zmagovalec izziva poletja #Najbolj odpičen piknik V poletnem izzivu #Najbolj odpičen piknik je slavila klasika – domač goveji burger, ki je prepričal tako Urško, #mojBosch influencerko 2019, kot tudi sledilce kampanje. In kdo je naš

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!