Najboljše tisoč piškotno testo

To je moje najljubše piškotno testo, še posebno za praznično peko. Ime pove že vse: piškotno testo je tako vsestransko, da je primerno za vse vrste piškotov, od brizganih pa vse tja do pit! Z malo domišljije in dodatkov imamo tako z enim testom polne pladnje različnih vrst in oblik piškotov. Pri nas doma jih obožujejo, za praznike pa jih zapakiram v lična in okusna darilca. Piškoti so odlični, pa še prihranimo veliko časa. In kaj mi je pri tem testu najboljše? Pripravim ga kar z MUM-om.

Sestavine za piškotno testo:

450 g mehkega masla
270 g sladkorja
2 jajci
1 čajna žlička vaniljeve arome
700 g gladke moke
1 ravna žlička sode bikarbone
ščepec soli

Bolj preprosto ne gre!

Maslo s sladkorjem z nastavkom za stepanje zmešamo v kremo. Med stepanjem dodamo jajci in vaniljevo aromo. Namestimo nastavek za gnetenje in primešamo še moko s soljo in sodo bikarbono. Zgnetemo v mehko testo.

Iz sestavin dobimo približno 1450 g testa. Piškotno testo razdelimo na 5 delov, težkih približno 290 g in dodamo: v enega 10 g kakava, v drugega 20 g mletih lešnikov, v tretjega 20 g kokosove moke, orehov ali mandljev, arome … možnosti je res veliko!

Testo (razen za brizgane piškote) zavijemo v plastično folijo in damo za pol ure v hladilnik. Pred izrezovanjem naj bo testo hladno, po potrebi izrezane piškote damo za 10 minut v hladilnik in nato v ogreto pečico. Enako storimo z brizganimi piškoti. Piškote pečemo z ventilacijo na 160 stopinj od 6 do 8 minut, odvisno od oblike in debeline.

Ko piškote vzamemo iz pečice morajo biti še mehki – naj vas to ne zmede in ne pecite jih dlje. Pečene piškote nekaj minut ohlajamo v pekaču in jih nato prestavimo na mrežo, kjer naj se popolnoma ohladijo.

Piškote poljubno nadevamo in oblivamo, zlepimo po dva skupaj, pomočimo v različne posipe.

Kakšni piškoti pa so tvoji najbljubši? Speci jih, pofotkaj, objavi na IG in sodeluj v aktulnem izzivu Moj piškot. Nagrade te čakajo ;)

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

Praznični recept #mojbosch influencerke 2020: CUPCAKE Z JABOLKOM

Ana Kotnik, novopečena #mojbosch influencerka 2020, je pripravila preprost prazničen recept, ob katerem se nam močno cedijo sline ;) Jabolka + cimet = <3 “Recept sem ustvarila, ker obožujem december mogoče zaradi rojstnega dneva, mogoče pa zaradi tega ker preprosto uživam v prazničnem vzdušju. Decembra najraje ustvarjam z jabolki in cimetom, čez leto pa najraje

Ombola v testu

Ombolo v testu: mesni žepek, ki ga lahko pospraviš tudi v žep ;)

Ombolo v testu je priljubljena primorska jed s svinjino, ki ni zahtevna za pripravo. Še več, ker gre v osnovi za polnjene žepke, je jed izredno priročna za poletne piknike. Še posebno, če jih pripraviš za piknik pri svojih prijateljih – njihov transport je namreč izredno preprost, brez bojazni, da se bo kaj razlilo ali

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!