Mini cheesecake z jagodami

Kaj je boljšega kot mini sladice, ki jih lahko postrežeš doma, na vrtu ali pa jih vzameš s seboj na poletni piknik? Mini cheesecake je hit, ki se mu pri meni doma ne more upreti nihče.

Mini cheesecake je hit

Mini cheesecake je super preprosta sladica, ki je pred postrežbo ni treba rezati, obenem pa jo lahko vsak poje tudi z rokami, brez pribora in brez krožnička. Pravzaprav si jo lahko postrežemo tudi na plaži. 🌴 Če jo hranimo v hladilni torbi, seveda ;)

Spodaj najdeš recept, ki sem ga pripravila za 12 mini tortic. Pri pripravi sem si skorajda v celoti pomagala z robotom MUM 5 s tehtnico, vsestransko napravico, v kateri lahko zmešaš tako rekoč vse. Niti tehtnice ne potrebuješ, ker ti jo prisrkrbi že robot sam. 🤖

MUM 5 s tehtnico
Vsestranski robot MUM5 s tehtnico je moj zvesti pomočnik.

Tako, akcija!

Preden začneš, prižgi pečico na 160 stopinj.

Piškotno dno

  • 120 g žitnih piškotov GranCereale
  • 50 g stopljenega masla

Piškote zmelješ in jim dodaš stopljeno maslo. Dobro premešaš. Pekač za mafine obložiš s papirčki in vanje porazdeliš mlete piškote. S pomočjo kozarčka ali žličke jih potlačiš ob dno.

Jagodni pire

  • 70 g svežih jagod
  • 1 vaniljev sladkor

Oprane in očiščene jagode prepolovimo, damo v posodo, posujemo z vaniljevim sladkorjem in jih s paličnim mešalnikom zmeljemo v pire.

Če paličnega mešalnika nimaš pri roki, si lahko pomagaš tudi s smoothie makerjem, recimo VitaStyle Mixx2Go. Gre za izjemno praktičen smoothie mešalnik, ki ti sicer omogoča, da sadje zmešaš neposredno v steklenički, ki jo potem vzameš s seboj. Smoothie to go. :)

Krema

  • 120 g sladkorja
  • 20 g moke
  • 250 g mascarpone sira
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome
  • 1 čajna žlička drobno naribane limonine lupinice
  • 2 večji jajci (L velikosti)
  • 70 g grškega jogurta

Sladkor, moko in mascarpone sir gladko razmešamo.

Med mešanjem eno po eno dodajamo jajca, nato še vaniljevo aromo in limonino lupinico. Nazadnje dodamo še grški jogurt in maso gladko zmešamo.

Maso razdelimo v papirčke in površino pogladimo. Na kremo damo žličko jagodnega pireja in z zobotrebcem ustvarimo  spiralni vzorec.

Pečemo 25 minut na 160 stopinj v ogreti pečici.

Dober tek!

Če imaš rad/a sladice z jagodami, preveri še moj recept za super preprost chia puding.

Če so ti bolj pri srcu sladice iz kremnega sira, pa recept za gin tonik torto.

Komentarji

Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.

Prebrskaj še tule

5 nasvetov za popoln piknik

Obožujem piknike, še posebej na naši terasi za hišo. Rada imam dobro družbo in rada pripravljam dobro hrano. Zame mora biti piknik popoln, zato skrbno pomislim na vse, kar zanj potrebujem. No, da si ne jemljem ravno vseh zaslug – imam še tri pomočnike: taščo, ki vedno poskrbi za sveže pečene žemljice, mojega dragega –

RECEPT ZA ALEŠEVE #MOJBOSCH PIŠKOTE

Ste že pozabili, kakšne piškote ste ustvarili skupaj z Alešem Novakom? Vsekakor je nastal recept, ki je primeren le za tiste, ki si v kuhinji upajo nekoliko več ;) V soboto, 5. decembra se je komik in novopečni ljubitelj peke lotil precej nenavadnega eksperimenta. Pograbil je svoj MUM5, se v živo na facebooku lotil peke

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!