MUM5 s tehtnico in mangova krema s kardamomom

Ne samo, da je mangova krema pregrešno dobra – pripravljena je v le nekaj minutah! Še posebno, če ti na pomoč priskočijo Boshevi aparati, na primer priročni MUM5 s tehtnico.

Postrezite jo v kozarcu!

Sladice –  no, pa tudi vse ostale mogoče jedi – v kozarcih so lahko na pogled prave pravcate kulinarične umetnine. Lahko se igramo z barvami, plastenjem in vsemi ostalimi načini, ki že na daleč vpijejo, kako dobri okusi se v kozarcu skrivajo. 

Kozarci, ki jih pri tem uporabljamo, so lahko različni, od koktajl kozarcev na pecljih, pa do majcenih kozarčkov za žgano pijačo. Najbolj priročni pa so seveda tisti “za marmelado”, ki jih lahko zapremo in odnesemo seboj na piknik v naravi. 

Zaključek? Kozarci so ena zelo fina stvar in če je te je zdaj zamikalo, da bi na hitro pripravil/a nekaj, kar se da postreči v kozarcu, je spodaj preprost in okusen recept. Nom nom! 

SESTAVINE

 • 2 velika manga 
 • 50 g sladkorja v prahu 
 • 2 veliki limeti
 • 4 žlice ruma
 • 5 strokov kardamoma
 • 400 ml smetane za stepanje

POSTOPEK 

 • Manga olupiš in iz enega s pomočjo Bosch paličnega mešalnika ErgoMixx ali kuhinjskega robota MultiTalent 8 narediš pire. 
 • Drugi mango narežeš na kocke, dodaš sladkor in premešaš.
 • Pire razdeliš v kozarce, čez njega pa razporediš mangove kocke.
 • Semena kardamom stri v prah in stisni limete.
 • Zmešaj limetin sok, kardamom in rum.
 • Vsestranski kuhinjski pomočnik MUM5 naj ti v tem času že sladko smetano.
 • Proti koncu stepanja tekočo mešanico dodaj smetani. 
 • S smetano razporedi po kozarcih, za piko na i pa čez nastrgaj še malo limetine lupinice. 

Če si ti v kuhinji Batman, naj bo MUM5 s tehtnico tvoj Robin

Bosch aparat MUM5 s tehtnico je idealen pomočnik vsakemu, ki želi, da so njegove kulinarične pustolovščine zabavne in učinkovite. 

MUM5

Boschev kuhinjski prijatelj MUM 5 ima integrirano tehtnico, kar pomeni, da lahko sestavine zgornjega recepta stehtaš neposredno v skledi. Obenem je v njem zaradi izredno zmogljivega 1000 w motorja mogoče pripraviti večje količine sestavin, tudi težkega testa. Še več, po zaslugi sistema 3D Planetary Mixing, ki meša v tri različne smeri hkrati, so sestavin so zmešane hitro in temeljito.

In da ne bo pomote, MUM 5 s tehtnico ti ne bo priskočil na pomoč le pri testu in stepanju smetane – ima namreč ogromno dodatnega pribora in več kot 100 različnih funkcij, kar pomeni, da lahko eksperimentiraš z neskončnim številom jedi.  

Če bi si z ustvarjanjem jedi v kozarcu prislužil svoj MUM5 s tehtnico, sodeluj v kampanji #mojBosch influencer 2020.

Komentarji

Prebrskaj še tule

Ombola v testu

Ombolo v testu: mesni žepek, ki ga lahko pospraviš tudi v žep ;)

Ombolo v testu je priljubljena primorska jed s svinjino, ki ni zahtevna za pripravo. Še več, ker gre v osnovi za polnjene žepke, je jed izredno priročna za poletne piknike. Še posebno, če jih pripraviš za piknik pri svojih prijateljih – njihov transport je namreč izredno preprost, brez bojazni, da se bo kaj razlilo ali

Osvežilen koktajl: 10 idej za poletne piknike

Organiziraš piknik za svojo družino? Morda prijatelje? Ali pa pa samo prijeten večer s svojim najbližjim oziroma najbližjo? Dodaj mu piko na i in pripravi osvežilen koktajl. Čeprav se zdi priprava koktajlov na prvi pogled zahtevna, ni nujno tako. Lahko se držiš klasičnih receptov, lahko pa eksperimentiraš s sestavinami, ki jih najdeš doma. Si recimo

sprejmi #mojbosch izziv, odkrij skrivni recept

#izvedelBosch kviz

Če dokažeš svojo kulinarično razgledanost, lahko odkleneš skrivni recept. Vsak mesec nov kviz, vsak mesec nov recept!