Preprosta poletna osvežitev
Poletje je čas svežega sadja in sladoleda, zakaj torej ne bi združili obojega? Sadne lučke, ki jih lahko pripravimo doma, so veliko bolj osvežujoča, pa tudi zdrava alternativa kupljenemu mlečnemu ali preveč sladkemu sadnemu sladoledu.
Vse, kar za pripravo sadnih lučk potrebuješ, so modelčki, sadje, kakšen jogurt in Bosch smoothie maker VitaStyle Mixx2Go, s katerim je priprava popolnoma preprosta. Spopadel se bo tako s svežim kot zmrznjenim sadjem, pa tudi ledenimi kockami. In mimogrede; če vam bo po kopici pojedenih lučk postalo hladno, vam bo smoothie maker pomagal tudi pripravi vroče juhe. ;)

No, ampak pustimo juho ob strani in se vrnimo k sladoledu. Sadne lučke so idealna sladica za domače piknike, so lahke, okusne in polne barv.
Za nekaj okusnih idej za sadne lučke smo seveda poskrbeli mi. Poigrajte pa se seveda tudi s svojimi idejami, možnosti je neskončno.
Breskovo-jagodne lučke z jogurtom
Sestavine
- 350 ml jagodnega pireja (ki ga narediš z Bosch smoothie makerjem)
- 350 ml breskovega pireja
- 2 jedilni žlici medu
- 160 ml grškega jogurta

Postopek
- V jagodni pire zmešaš 1 žlico medu, v breskovega drugo.
- Pireja po plasteh naložiš v modelčke: 2 čajni žlički jagodnega, 1 žličko jogurta, 2 žlički breskovega pireja, potem pa znova od začetka, dokler ne zapolniš modelčkov.
- Lučke morajo v zmrovalno skrinjo vsaj za 6 ur, še bolje čez noč.
Lučke z lubenico in meto
Sestavine
- 700 ml koščkov lubenice
- metini listi po okusu
- 350 ml kokosove vode
- 2 jedilni žlici limetinega soka
- 1 jedilna žlica medu

Postopek
- 600 ml zmiksaš v pire, dodaš meto, kokosovo vodo, limetin sok in med.
- Preostala lubenica naj bo razrezana na pol centimetrske koščke.
- Koščke lubenice razporediš po modelčkih.
- Čeznje preliješ pire, potem pa v skrinjo za vsaj 6 ur.
Lučke s kokosom, mangom in pomarančo
Sestavine
- 800 ml narezanega manga
- 400 ml kokosovega mleka
- 3 jedilne žlice soka pomaranče
- 3 žlice medu

Postopek
- V multipraktiku zmešaš ¾ manga, ¾ kokosovega mleka, sok pomaranče in med.
- Preostali mango naržeš na pol centimetrske koščke in jih razporediš po modelčkih.
- Modelčke zapolniš z mangovo mešanico, na vrhu pustiš prostora še za eno žlico kokosovega mleka.
- Zmrzneš, potem pa se zasluženo posladkaš :)
Komentarji
Ta članek trenutno še nima komentarjev - bodi prvi in komentiraj.